Wie tegenwoordig een pc heeft met Windows 8 of Windows 10 die komt vaak niet onder de apps uit. Wat we vroeger kende als programma’s die soms toch lastig waren om te installeren zijn we nu beland in een tijdperk met apps (applicaties) die toch een stuk gemakkelijker zijn om mee te werken en op onze apparaten te installeren.

Apps worden al langere tijd gebruikt voor tablets en smartphones, maar wat zijn nou handige apps voor zowel de tablet als voor de smartphone en voor de Windows 8 of 10 computer? Hieronder een paar persoonlijke suggesties van mij.

 

1. EHBO

De app die je eigenlijk altijd bij je moet hebben op zowel smartphone als tablet. Met deze app weet je wat je moet doen bij een ongeval. Je kan snel een EHBO post zoeken in de buurt maar ook bijvoorbeeld een  AED locatie zoeken voor als iemand een hartaanval heeft.

AED staat voor: Automatische externe defibrillator.

 

2. EHBO voor dieren

U en ik vinden het allebei net zo vreselijk als er iets met onze huisdieren gebeurt, je wilt natuurlijk het allerbeste voor de hond of kat, maar stel nou dat er iets gebeurt de hond eet iets op en word ineens heel benauwd?

Of de kat springt van een iets te hogen kast en hij loopt mank, wat moet u dan doen? Met deze app kunt u snel zien hoe u moet handelen bij verschillende ongevallen met een huisdier.

Eigenlijk is deze app net zo belangrijk om bij je te hebben als de EHBO app, deze app die speciaal is voor kat en hond kan je ook snel een dierenarts in de buurt vinden.

 

3. Skype

Met Skype kun je dingen samen doen als je niet bij elkaar bent. Skype maakt het eenvoudig om via chatberichten en gesprekken met en zonder video ervaringen te delen met de mensen die u dierbaar zijn, waar ze zich ook bevinden. Skype is er zowel voor de pc als voor de smartphone en tablet.

 

4. Horizon GO

Erg handig deze app voor iedereen die ZIGGO heeft. Met Horizon Go kijk je thuis en onderweg naar meer dan 100 zenders. Met de ingebouwde tv-gids vind je bovendien gemakkelijk en snel wat je wilt kijken.

Heb je ook een Horizon Mediabox, dan heb je ook Replay TV in de app. Probeer het zelf en ervaar alle voordelen van Horizon Go
(op een Desktop heb je wel ook Microsoft Silverlight nodig).

 

5. Reclame Folders

Heeft u ook zo'n sticker omdat u geen zin heeft in een volle brievenbus maar wilt u toch af en toe weten wat voor aanbiedingen er zijn bij verschillende winkels? Dan is de Reclamefolder app echt iets voor u. hier komt u alle aanbiedingen tegen, u kunt zelfs een selectie maken van de winkels waarvan u de reclame wilt zien zodat u alleen de aanbiedingen ziet die voor u nuttig kunnen zijn.

 

6. Scheveningen Live

Altijd een leuke app om even te kijken hoe het op scheveningen eraan toe gaat. Of als je zelf op scheveningen loopt even je smartphone erbij en even naar jezelf zwaaien. Altijd leuk en altijd up-to-date wat er op scheveningen gebeurt met de scheveningen live app. (alleen voor tablet en smartphone)

 

Heeft u nog een app waarvan U denkt dat die in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten, misschien zetten wij hem erbij.

Heeft u hulp nodig bij het installeren van apps op uw pc, tablet of smartphone?

Bel Rob de Winter.